top of page

Over ons

Visie

 

Bij StreApp zijn we ervan overtuigd dat ooggetuigen een essentiële rol spelen bij spraakmakende gebeurtenissen. We begrijpen echter ook de delicate balans tussen helpen en filmen. De keuze om te filmen of direct hulp te verlenen, en de impact op privacy, zijn vraagstukken die vaak onvoldoende worden aangepakt. Veel beelden belanden op sociale media, platforms die niet ontworpen zijn voor deze content en de privacy van betrokkenen onvoldoende waarborgen. Onze visie is om al deze beelden naar één platform te brengen en ooggetuigen te stimuleren om prioriteit te geven aan hulpverlening en privacy boven het maken en verspreiden van beelden. Het verlenen van hulp en het vastleggen van nieuwswaardige content kunnen hand in hand gaan, maar wel in de juiste volgorde.

 

 

StreApp®

StreApp biedt deze unieke plek. Via ons nieuwsplatform kun je 24/7 beelden bekijken en zelf plaatsen. Nieuwsvideo’s van bijzondere gebeurtenissen: Live en rauw zoals het leven is, maar dankzij onze speciale technische toepassingen wel met oog voor de betrokkenen.

Bij het uploaden van beelden krijg je als ooggetuige een melding waarin benadrukt wordt dat het verlenen van hulp altijd prioriteit heeft. Wat StreApp ook uniek maakt, is onze speciale aandacht voor de mensen die betrokken zijn bij gebeurtenissen. Met behulp van onze ‘blur’ functie kun je actief bijdragen aan het anonimiseren van betrokkenen.

Daarnaast streven we naar het bieden van eenvoudige toegang voor hulpverleningsinstanties tot de beschikbare beelden, zodat zij deze kunnen benutten ter ondersteuning van hun taken. StreApp is niet alleen een platform voor het delen van beelden, maar tevens een waardevolle tool voor hulpverleners om snel en efficiënt beeldmateriaal te beoordelen.

 

 

Verkopen of doneren

Media- en nieuwsbedrijven zijn wereldwijd voortdurend op zoek naar nieuwswaardige content. Ze kopen deze content van persfotografen, maar benaderen ooggetuigen steeds vaker rechtstreeks via social media wanneer zij voor hen interessante beelden zien. Via StreApp bieden wij deze bedrijven de mogelijkheid om jouw content rechtstreeks te downloaden. De vergoeding gaat direct naar jou, maar je hebt ook de keuze om de opbrengst te doneren aan een goed doel of een GoFundMe-campagne.

 

StreApp - Jouw plek voor het delen van beelden met respect voor privacy en hulpverlening!

bottom of page